Ügyfélszolgálat

Nyitva tartás és kutatás:

Kedd: 8.00-15.00

Szerda: 8.00-15.00

Csütörtök: 8.00 -15.00

E-mail címünk 2023. január 1-től:

ugyfelszolgalat.gyorileveltar@gmail.com


Téli zárvatartás

Tájékoztatjuk tisztelt kutatóinkat és az ügyfeleinket, hogy Műszaki Levéltárunk
2023. december 18-tól bezár.
Nyitás: 2024.01.03-án


Tájékoztatjuk tisztelt kutatóinkat és az ügyfeleinket, hogy Levéltárunk 2023. november 30-án zárva tart.


Tájékoztatjuk tisztelt kutatóinkat és az ügyfeleinket, hogy Levéltárunk 2023. október 25-én rendezvény miatt zárva tart.


Tisztelt Ügyfeleink!

Köszönjük a türelmüket és egyben szeretnénk jelezni, hogy 2023. január 9-től Győr Megyei Jogú Város Levéltárnak Műszaki Levéltára is újra kinyitja kapuit az ügyfeleink számára.

Az új munkarend értelmében kedden, szerdán és csütörtökön 8-12 és 13-15 óra között várjuk önöket.

Kérünk mindenkit, hogy előzetes bejelentkezést az ugyfelszolgalat.gyorileveltar@gmail.com, illetve a kutato.gyorileveltar@gmail.com email címen tegye meg.


Tisztelt Kutatóink!

Köszönöm a türelmüket és egyben szeretném jelezni, hogy 2023. január 9-től Győr Megyei Jogú Város Levéltára újra kinyitja kapuit a kutatók számára. Az új munkarend értelmében kedden, szerdán és csütörtökön 8 és 15 óra között várjuk a kutatni vágyókat. Mivel egyszerre csak egy kutató fogadására van lehetőségünk, így mindenkit csak előzetes internetes bejelentkezés alapján tudunk fogadni.

Kérek mindenkit, hogy az előzetes bejelentkezést a kutato.gyorileveltar@gmail.com email címen tegye meg. 

Köszönöm és boldog új esztendőt kívánok!  

Bagi Zoltán Péter PhD

levéltár-igazgató


Győr Megyei Jogú Város Levéltára 2022. szeptember 15-től a Baross úti épületben keddenként 7 óra 30 perc és 15 óra 30 perc között üzemelteti. Szeretnénk felhívni figyelmüket még arra, hogy 2022. szeptember 22-től raktárrendezési munkák miatt a kutatószolgálatot átmenetileg szüneteltetjük.

Bagi Zoltán Péter PhD

levéltár-igazgató 


Általános információk:

Műszaki Levéltár

Győr, 9024 Baross Gábor út 61-63.

BEJÁRAT A PETZ LAJOS ÚT FELŐL!

Telefonszám: 96 423 654


Értesítjük Tisztelt Ügyfeleinket, hogy az 1996-tól keletkezett építésügyi dokumentumokat 2020-tól az alábbi hivataltól kérhetik ki:
Győr-Moson-Sopron Megyei Kormányhivatal
Építésügyi és Örökségvédelmi Főosztály
Építésügyi és Örökségvédelmi Osztály
9021 Győr, Árpád út 32.

2021. március 5. napján  megjelent a Magyar Közlöny 2021. évi 36. számában a védelmi intézkedések ideiglenes szigorításáról szóló 104/2021 (III.5.) Korm. rendelet (továbbiakban Rendelet), amely a fennálló veszélyhelyzet alatt átmenetileg alkalmazandó részletszabályokat állapítja meg.

A 2021. március 8. napjától hatályos részletszabályok  a hatályban lévő rendelkezéseket (484/2020. Korm. rendelet) egészítik ki.

A Rendelet 6. § (1)  bekezdése szerint a személyes megjelenést igénylő szolgáltatás céljára szolgáló helyiség vagy helyszín köteles zárva tartani.

Amennyiben a kulturális intézmény személyes megjelenést igénylő szolgáltatást nyújtana, az arra szolgáló helyiségek, helyszínek kötelesek zárva tartani.

A rendelkezés különösen a könyvtár (pld. átvételi pontok) és levéltár (pld. kutatószolgálat) által nyújtott személyes megjelenést igénylő szolgáltatásait érinti.

 A Rendelet 6. § (2) bekezdése szerint az ott foglalkoztatottak kivételével a személyes megjelenést igénylő szolgáltatás céljára szolgáló helyiségben vagy helyszínen – a Rendeletben meghatározott kivétellel – tilos tartózkodni. A (3) bekezdésben foglaltak szerint az (1) és (2) bekezdés szerinti ideiglenes védelmi intézkedés betartásáról a személyes megjelenést igénylő szolgáltatás céljára szolgáló helyiség vagy helyszín üzemeltetője, illetve vezetője köteles gondoskodni.

 A Rendelet 14. §-a szerint ezen rendelkezések 2021. március 22-ig alkalmazandók, ebben az időszakban tehát kizárólag online szolgáltatás nyújtható.


Tájékoztatjuk önöket, hogy Levéltárunk az 1945 év előtt keletkezett tervrajzok esetében állományvédelmi okokból a kiszolgálást korlátozzuk. Azoknak az épületeknek a tervanyaga nem kutatható, amelyek veszélyeztetettek, és a kutatásuk, másolásuk, fotózásuk állapotukban további romlást idézhet elő.

Telefonos, vagy e-mailben történő megkeresésre az iratanyagról nem tudunk felvilágosítást adni, mivel ezt a munkatársaknak előbb meg kell keresni.

Így kérjük az alább leírt módon megkeresni Intézményünket.

Megértésüket kérjük!


Az ügyfélszolgálat rendje:

 1. Az ügyfélszolgálatot személyesen kell felkeresni, érvényes személyi igazolvánnyal.
 2. A megkereséskor kérőlapot kell kitölteni, amelyet postán vásárolt 2000 Ft-os illetékbélyeggel kell ellátni. A kérőlapot illetékbélyeg nélkül nem tudunk elfogadni. Az illetéket nem térítjük vissza akkor sem ha a Levéltárban a megkeresés folyamán nem találunk érdemleges iratanyagot. Az illeték a keresés lefolytatásához szükséges.
 3. A megkeresés eredményére vonatkozó válasz hét napon belül, e-mailen vagy telefonon történik .
 4. A megkeresett anyagról fotó, fénymásolat, továbbá A/3-ig saját pendrive-ra történő digitális másolatot tudunk kiadni.
 5. Hiteles másolatot további 200 Ft/oldal áron készítünk, melyet okmánybélyegben kell leróni. A kérőlapon szíveskedjenek feltüntetni, hogy hiteles másolatra van-e szükségük, hogy jelezni tudjuk a vásárlandó okmánybélyeget értékét. 
 6. Az  anyagot a kérvény beadása után 21 munkanapon keresztül őrizzük a kutatótermünkben, majd visszakerül az eredeti raktári helyére. Ezután minden megkeresés újbóli ügynek számít.
 7. Tervrajzok esetében a kérő személy, vállalkozás, szerv, vagy bármilyen szervezet a műszaki tervrajzok szellemi tulajdonát nem szerzi meg. A rajzok felhasználásakor a szerzői jog tulajdonosával, a tervezővel a felhasználónak kell egyeztetni.

Tájékoztató! 

Tájékoztatjuk Ügyfeleinket, hogy az alábbi ügyekben tudunk másolatokat és hiteles másolatokat kiállítani:

a, építésügyek:  Győr város területén lévő épületekről építési engedélyeiről, tervrajzairól 1995 évig,  Győrszentiván, Ménfőcsanak, Gyirmót építési anyagait Győrhöz csatolásuk után 1971-től őrizzük

b, jogutód nélkül Győr Város területén megszűnt általános és középiskolák anyakönyveiből:

 • Rejtő Sándor Textilipari Szakközépiskola és Szakmunkásképző Iskola
 • Petz Lajos Egészségügyi Szakközépiskola és Szakmunkásképző Iskola
 • Lukács Sándor Szakmunkásképző Iskola 1975-ig
 • Jókai Mór Általános és Szakképző Iskola
 • Quantum magán Szakképző Iskola nem teljes anyaga
 • József Attila (Szabadhegy) Állami Általános Iskola
 • Gombos Ferenc Állami Általános Iskola
A Műszaki Levéltár épülete, bejárat a Baross út és a Petz Lajos út sarkán