Kutatószolgálat

Tisztelt Kutatóink!

Levéltárunk 2024. június 4-én zárva tart, ezért a kutatás aznap szünetel.

Megértésüket köszönjük!


Nyitva tartás:

Kedd: 8.00-15.00 óráig

Szerda: 8.00 -15.00 óráig

Csütörtök: 8.00-15.00 óráig


Kedves Kutatónk!

2023. január 1-jétől az alábbi e-mail címen érhetnek el bennünket:

kutato.gyorileveltar@gmail.com


Tájékoztatjuk az érdeklődőket, hogy levéltárunk központi épületében a kutatószolgálat december 19. és január 5. között szünetel.


Tisztelt Kutatóink!

Értesítjük önöket, hogy Levéltárunk 2023. november 30-án zárva tart.


Tisztelt Kutatóink!

Köszönöm a türelmüket és egyben szeretném jelezni, hogy 2023. január 9-től Győr Megyei Jogú Város Levéltára újra kinyitja kapuit a kutatók számára. Az új munkarend értelmében kedden, szerdán és csütörtökön 8 és 15 óra között várjuk a kutatni vágyókat. Mivel egyszerre csak egy kutató fogadására van lehetőségünk, így mindenkit csak előzetes internetes bejelentkezés alapján tudunk fogadni.

Kérek mindenkit, hogy az előzetes bejelentkezést a kutato.gyorileveltar@gmail.com email címen tegye meg. 

Köszönöm és boldog új esztendőt kívánok!  

Bagi Zoltán Péter PhD

levéltár-igazgató


Tisztelt Kutatóink!

Levéltárunkban a kutatás csak előzetes bejelentkezés után lehetséges
Kérjük megértésüket!

2021. március 5. napján  megjelent a Magyar Közlöny 2021. évi 36. számában a védelmi intézkedések ideiglenes szigorításáról szóló 104/2021 (III.5.) Korm. rendelet (továbbiakban Rendelet), amely a fennálló veszélyhelyzet alatt átmenetileg alkalmazandó részletszabályokat állapítja meg.

A 2021. március 8. napjától hatályos részletszabályok  a hatályban lévő rendelkezéseket (484/2020. Korm. rendelet) egészítik ki.

A Rendelet 6. § (1)  bekezdése szerint a személyes megjelenést igénylő szolgáltatás céljára szolgáló helyiség vagy helyszín köteles zárva tartani.

Amennyiben a kulturális intézmény személyes megjelenést igénylő szolgáltatást nyújtana, az arra szolgáló helyiségek, helyszínek kötelesek zárva tartani.

A rendelkezés különösen a könyvtár (pld. átvételi pontok) és levéltár (pld. kutatószolgálat) által nyújtott személyes megjelenést igénylő szolgáltatásait érinti.

 A Rendelet 6. § (2) bekezdése szerint az ott foglalkoztatottak kivételével a személyes megjelenést igénylő szolgáltatás céljára szolgáló helyiségben vagy helyszínen – a Rendeletben meghatározott kivétellel – tilos tartózkodni. A (3) bekezdésben foglaltak szerint az (1) és (2) bekezdés szerinti ideiglenes védelmi intézkedés betartásáról a személyes megjelenést igénylő szolgáltatás céljára szolgáló helyiség vagy helyszín üzemeltetője, illetve vezetője köteles gondoskodni.

 A Rendelet 14. §-a szerint ezen rendelkezések 2021. március 22-ig alkalmazandók, ebben az időszakban tehát kizárólag online szolgáltatás nyújtható.

Győr Megyei Jogú Város Levéltára 2020. július 7-től nyitva van, a kutatószolgálat kijelölt időben zavartalanul működik. A kutatószolgálat a járványhelyzetre tekintettel egyszerre csak két főt fogad, itt előzetes bejelentkezés szükséges e-mailben a kutato@gyorileveltar.hu címen, vagy a 96/312-288-as telefon.

Megértésüket köszönjük!


A családfakutatóknak javasoljuk:

http://inweb.gyorszol.hu:3006/


Tisztelt Ügyfeleink!

Győr Megyei Jogú Város Levéltárában a továbbiakban elérhető az adt plus.arcanum.hu,azaz a folyamatosan bővülő digitális periodikai adatbázis. Szeretnénk felhívni a figyelmet, hogy ezt a szolgáltatást csak kutatóink(érvényes kutatói engedéllyel és kirendelt levéltári anyaggal rendelkező személy) vehetik igénybe.


Kutatási időpontok a Műszaki Levéltárban (Baross út 61-63.):

Kedd: 8.00-15.00

Szerda: 8.00-15.00

Csütörtök: 8.00 -15.00

Kut-Szab-2021

KUTATASI-KERELEM

Tamogatoi_nyilatkozat